Warzywa i owoce sprzyjają szczupłej sylwetce – Zdrowie - Rocky 1 cda

Warzywa i owoce sprzyjają szczupłej sylwetce

Nadwaga powoduje szereg chorób. W trosce o zachowanie szczupłej sylwetki powinniśmy sięgnąć po owoce i warzywa. Na naszym rynku obecne są warzywa i owoce, które wspomagają przemianę materii, a tym samym pozwalają nam zachować prawidłową wagę. Wśród warzyw wspomagających utrzymanie prawidłowej wagi wypada wymienić warzywa strączkowe. Warzywa strączkowe, a więc bób, ciecierzyca, soja, fasola i groch zawierają duże ilości błonnika. Dzięki temu po zjedzeniu potraw z warzyw strączkowych długo nie odczuwamy głodu. Dodatkowo błonnik sprawia, że nasz organizm wolniej wchłania cukier, a tłuszcz mniej odkłada się na tkankach. Warzywa strączkowe mogą jeść osoby chore na cukrzycę typu 2. Aby uniknąć przykrych wzdęć po zjedzeniu warzyw strączkowych do przygotowywanych z nich potraw należy dodać majeranek. W zachowaniu prawidłowej wagi pomagają także owoce cytrusowe, a szczególnie grejpfruty. Regularne jedzenie grejpfrutów przyspiesza przemianę materii. Przemianę materii przyspieszają także ananasy oraz kiwi.

Witaj na mojej stronie ! Znajdziesz tutaj wiele informacji dotyczących zdrowia. Jestem aktywnym promotorem zdrowia i lekarzem medycyny. Wszelkie wpisy jakie tutaj zamieszczam są rzetelne i wynikają z mojej wiedzy medycznej. Zapraszam do dyskusji w komentarzach!

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Wszelkie prawa zastrzeżone (C).